Lees voor meer actualiteiten

onze digitale nieuwsbrief

Actueel

Geïnteresseerd om je ook samen met anderen in te zetten voor je eigen regio?

Kom dan naar de informatieavond van 17 mei, 20:00 -22:00 uur

Locatie: zaal WatLeJeNu, in de Boschstraat 18, Zaltbommel.

Deze avond gaat over nieuwe mogelijkheden om in een inkomen voor later te voorzien, door samen in duurzame initiatieven in je eigen regio te investeren. Eerlijk, transparant, voor jezelf, voor elkaar.

 

Samenleven gaat investeren in duurzame energie in Zaltbommel

(Op het dak van Hitachi, waar reeds 6200 zonnepanelen liggen)

Duurzame energie om bedrijventerreinen CO2 neutraal te maken. Daar zetten wij ons nu in Zaltbommel en omgeving voor in. Te beginnen met zonnepanelen op de daken van het bedrijventerrein de Wildeman. Samen met een aantal bedrijven investeren we in bedrijvenparken om die zo snel mogelijk van fossiele brandstoffen af te helpen. Het mooie is dat de investeringen die hiervoor worden gedaan, zowel ten goede komen aan de ondernemers als de bewoners van aangrenzende woonwijken.

Blockchain inzetbaar voor SamenLeven?

Wat de blockchain kan doen voor later inkomen voor zelfstandig ondernemers. De ultieme collectieve administratie plus rekenmachine, veilig, en zonder een centrale beheerder: dat is de belofte van de blockchain. Dit weekend (6-8 april 2018) werd in Groningen verkend, wat de pensioensector daarmee zou kunnen. Een persoonlijke pot voor pensioen in natura, met aandelen in zelfrijdende auto’s. Een systeem waarbij elke ingeleverde statiegeldfles bijdraagt aan het pensioen. Een sociaal vangnet voor ouderen op de blockchain, of juist beleggen met de blockchain als administratie. Lees meer>

 

Levenslang ‘0’ op energiemeter

Onze leden kunnen mee-investeren en ontvangen een financieel rendement op hun investering, maar ook de mogelijkheid rendement te ontvangen in natura, in stroom. Afhankelijk van de tijdshorizon waarvoor je kiest, kun je hierdoor levenslang ‘nul op de meter’ krijgen. Daarmee verlaag je de kosten van een belangrijke basisvoorziening: energie!