Maximiliano

Maximiliano

14%

Aanvullende informatie


De ondernemingHeerlijk eten, gezelligheid en goede service. Daar staan wij voor bij Maximiliano, het nieuwe Italiaanse restaurant van de succesvolle horecaondernemer Cami d'Antuono. Het restaurant is gevestigd op een A-locatie middenin het centrum van Laren en op loopafstand van de winkelstraten en het Singer Museum met een zonnig terras aan de gezellige Brink. Het restaurant telt binnen rond de 100 zitplaatsen en het terras biedt ruimte voor ongeveer 45 personen. Maximiliano is een onderscheidend en kindvriendelijk restaurant. De locatie is fantastisch, het interieur klopt, het personeel is servicegericht en het eten is top. Neem deze ingrediënten samen en je hebt een briljante formule op een prachtige plek!

Samenvatting:- Het nieuwe Italiaanse restaurant Maximiliano van succesvolle horeca ondernemer Cami D'Antuono.
- Het restaurant is gevestigd op een A-locatie middenin het centrum van Laren en op loopafstand van de winkelstraten en het Singer Museum.
- Een aan de crowdfunding achtergestelde lening van €200.000 door derden en persoonlijke garantie onderstrepen het commitment.
- Zekerheden dragen bij aan afdekken van risico's voor investeerders in lijn met de afgegeven risicoclassificatie.

Het Doelbedrag is € 400.000
Het betreft een lineaire geldlening gedekt door o.a. pandrechten en een persoonlijke garantie. De lening heeft een looptijd van 5 jaar. De lening wordt in gelijke delen afgelost vanaf de vierde maand na verstrekking. De rente is 7,50% per jaar over de looptijd. U ontvangt tijdens de hele looptijd per maand een bedrag dat bestaat uit rente en (na 3 maanden) een vaste aflossing.
Financiële onderbouwing:De bovengenoemde financiële cijfers geven de business case weer, waarbij het bedrijfsplan is gebaseerd op een netto omzet van ca € 1.200.000 op jaarbasis. De prognose lijkt voldoende realistisch en biedt voldoende ruimte voor debt service. De belangrijkste drijver is de verwachte bezetting van aantal tafels, rekening houdend met seizoenpatronen gedurende het jaar. Deze financiering geeft de ruimte om de start van het restaurant te financieren en armslag voor werkkapitaal. De financiering wordt afgedekt door de zekerheden, waarvan waarde moeilijk is in te schatten.

Risicoclassificatie: !CP B3Rekening houdend met het feit dat dit een nieuwe onderneming is, voldoet deze financiering aan onze voorwaarden. Belangrijke overwegingen die bij de bepaling van de risicoclassificatie zijn meegenomen:

Omgevingsfactoren: Branche groeit gestaag maar vooruitzicht is afvlakking. Succes is vooral afhankelijk van de ondernemer en het personeel.

Bedrijfs- en financiële risico's: Goede locatie belooft goede resultaten; forse investering zonder eigen inbreng maar met achtergestelde lening van derden. Middelen om op terug te vallen ontbreken.

Management /Transparantie: Ervaren horeca-ondernemer